Arbeidsvoorwaarden

Naast een prima salaris kun je ook rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarbij kun je eigen keuzes maken. Zo beweegt je baan flexibel mee als je persoonlijke omstandigheden veranderen. Wel zo handig, want zo ben je altijd op de toekomst voorbereid.

Persoonlijk keuzebudget

Naast je salaris ontvang je maandelijks een persoonlijk keuzebudget. De waarde is opgebouwd uit je vakantietoeslag (8%), je eindejaarsuitkering (8,33%) en bovenwettelijk verlof (3,85%). Jij mag zeggen wat je wil: je budget laten uitbetalen, sparen of er verlofuren van kopen; bijvoorbeeld omdat je een bepaalde (religieuze) feestdag wil vieren. En als je kiest voor uitbetalen, dan mag je zelfs zeggen op welk moment. Dus ook als je in maart die nieuwe keuken wil bestellen. Of in november op vakantie gaat.

Wekelijkse arbeidsduur

Je kunt ieder jaar beslissen of je je werkweek voor dat jaar wil veranderen. Variërend van één tot en met vier uur méér, of een of twee uur minder werken. Hiermee kan je gemiddelde werkweek van 36 uur dus uitkomen tussen de 34 en 40 uur.

Vakantie-uren

Je krijgt als basis vier keer het aantal werkuren per week aan vakantie-uren. Met je persoonlijk keuzebudget kun je extra vakantie-uren kopen.

Studiekostenregeling

De ontwikkelingen gaan razendsnel bij Achmea. Als je daarvan zo veel mogelijk wilt meemaken, dan helpen wij je om je te blijven ontwikkelen. Onder meer met een persoonlijk Groeiplan, onze eigen Achmea Academy, en een aantrekkelijke studiekostenregeling. Zo blijf je ook zelf de toekomst voor!

Pensioenregeling

Onze pensioenregeling is een middelloonregeling met een pensioenleeftijd van 68 jaar. Ook bouw je een partnerpensioen op. De pensioenregeling is flexibel en biedt mogelijkheden om eerder met pensioen te gaan. Waardeoverdracht van het pensioen opgebouwd bij je vorige werkgever is mogelijk.

Korting op verzekeringen

Als verzekeraar hebben we natuurlijk ook op dit gebied alles goed voor je geregeld. Denk maar aan korting op je basisverzekering en aanvullende zorgverzekering(en) bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt van ons dan ook nog een extraatje van € 130,- bruto per jaar. Daarnaast is het extra voordelig om je schadeverzekeringen te regelen bij Centraal Beheer en Interpolis.

Reiskostenvergoeding

Er is een uitgebreide reiskostenregeling. Omdat we Gezond Werken belangrijk vinden, ontvang je zelfs een vergoeding als je op je fiets naar je werk komt. Natuurlijk geldt dat ook voor de auto of het OV (al dan niet inclusief OV-fiets). Afhankelijk van je functie kom je ook in aanmerking voor een leaseauto. Uiteraard kun je daarbij kiezen uit steeds meer elektrische auto’s.

Thuiswerkplek

Grote kans dat er bepaalde werkzaamheden zijn die je prima thuis kunt uitvoeren. Wellicht passen er zelfs een of meerdere vaste thuiswerkdagen bij je functie. Zo dragen we samen bij aan een betere mobiliteit en vermindering van de CO2-voetafdruk. Bovendien dragen we bij in de kosten voor het kopen van een bureau en (goede) stoel.

Gezond werken

Een van onze ambities is het gezondste bedrijf van Nederland zijn. Als het even kan ook volledig rookvrij. Voor een korte time-out kun je terecht in de stilteruimtes. Verder zijn op de zeven kernlocaties van Achmea Gezond Werken-pleinen ingericht. Hier kun je (preventief) terecht bij bijvoorbeeld bedrijfsartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en work/life-coaches. Sporten onder werktijd vinden we ook een heel gezond idee, en de werkplekken met skippyballen en balanceboards geven je zoveel energie, dat je ook nog fit genoeg bent voor je avondprogramma thuis!