Arbeidsvoorwaarden

Natuurlijk bieden we je een salaris dat volledig past bij de functie die je uitvoert. Maar er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk ook zijn! Helemaal op jou afgestemd dankzij een keuzebudget, zodat jij beslist wat er met jouw geld en je vrije dagen gebeurt. Een mooi toekomstbeeld toch?

Persoonlijk keuzebudget
We noemden het al even: een persoonlijk keuzebudget. Je ontvangt het maandelijks en dit budget is opgebouwd uit je vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof. Je kan het laten uitbetalen, er vakantie-uren van kopen of gaan sparen. En het mooie is dat dit je dit het hele jaar kunt doen.

Klimaatbudget
Klimaatverandering is een belangrijk thema voor ons. We kijken niet alleen naar onze eigen voetafdruk, maar willen ook jóú stimuleren om te verduurzamen. Daarom kun je vanaf 2023 gebruik maken van een uniek klimaatbudget van €2500 netto. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming in je eigen omgeving en dus de verbetering van het milieu.

Een standaard 34-urige werkweek
We richten ons als werkgever op de combinatie van werken, leren en zorgen. Met een standaard 34-urige werkweek verwachten we dat je beter in staat bent om deze taken en wensen op een duurzame, vitale én productieve wijze te combineren. Zo is er meer ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling, heb je meer vrije tijd en helpt het je om gezond en vitaal te kunnen werken tot aan je pensioen.

Meer of minder werken
Je hebt de mogelijkheid om eens per jaar het aantal werk-uren aan te passen. Je kunt in overleg met je leidinggevende per week maximaal 6 uur meer gaan werken, of – ook maximaal – 2 uur minder. Geheel naar jouw wens.

All you can learn
We willen graag dat je het maximale uit jezelf haalt en dat je werken, leren en zorgen duurzaam kunt combineren. Onder de noemer All You Can Learn kun je naar harte-lust leren, zodat jij je kunt blijven ontwikkelen. Je hebt de keuze uit een uitgebreide catalogus aan opleidingen, zonder financiële drempel en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.

Pensioenregeling
We zorgen niet alleen nu voor je. Ook later, als je klaar bent met werken. Dus bouw je een uitstekend pensioen op, op basis van een middelloonregeling, inclusief partnerpensioen. Je eigen bijdrage is laag, maar 3,25%.

Korting op verzekeringen
Als verzekeraar snappen we dat een goede verzekering belangrijk voor je is. Daarom geven we je korting op je basisverzekering en op aanvullende zorgverzekeringen bij Zilveren Kruis. Niet alleen voor jou, maar ook voor de rest van je gezin. Daarnaast krijg je van ons nog eens een extra tegemoetkoming van € 250 bruto per jaar. En wist je dat je je via Centraal Beheer en Interpolis extra voordelig kunt verzekeren?

Reiskostenvergoeding
Niet elk Achmea-kantoor staat op een steenworp afstand van je huis. Dus vergoeden we je reiskosten als je met het openbaar vervoer of met de auto komt. En zelfs als je met de fiets naar kantoor komt krijg je een vergoeding. Afhankelijk van je functie kun je ook in aanmerking komen voor een elektrische leaseauto.

Thuiswerkplek
Werken vanuit huis is tegenwoordig normaal. Daarom bieden we je bij Achmea ook die mogelijkheid, mits het past binnen je functie. Zo verminderen we onze CO2-voetafdruk en zorgen we voor een betere mobiliteit en werk-privébalans. Daarnaast dragen we bij aan de kosten voor je werkplekinrichting en ontvang je een thuiswerkvergoeding.

Gezond werken
Wij willen van Achmea het gezondste bedrijf van Nederland maken. Dat doen we door onze locaties ook zo in te richten: wil je gebruik maken van een bureaufiets of een zit/sta-bureau. Dat kan allemaal en zo blijf jij in shape als je je mail checkt. Ook kun je terecht op de Gezond Werkenpleinen en gebruik maken van de expertise van gezondheidsprofessionals zoals bedrijfsartsen, fysiotherapeuten, work/life-coaches en diëtisten.

Ideaal toch?

Wil jij ook werken aan een gezonde, veilige én duurzame toekomst? Bekijk dan hier onze vacatures.

Achmea explained: Nooit meer 40 uur werken


De wereld draait natuurlijk al een tijdje 🌎, maar tegenwoordig zelfs sneller dan ooit. De arbeidsmarkt – sterker nog: de hele samenleving – verandert en blijft in ontwikkeling. En het is aan ons om daarop te reageren. Nadenken geblazen dus💭. Hoe wij dat bij Achmea doen? We zetten vol in op het duurzaam inrichten van werken, leren en zorgen met initiatieven zoals de standaard 34-urige werkweek, hierover verteld Joshua je graag meer!