Nieuwkomerstraject IT

Met dit mooie traject richten wij ons op het werven van werkzoekenden met een vluchtelingenachtergrond op het vakgebied IT. Dit doen wij, Achmea Strategie & Transformatie, samen met Refugee Talent Hub en NewBees. Het doel is een betaalde baan. In juli en augustus staat ons traject op de website van Refugee Talent Hub. In september starten de gesprekken.

Kom jij bij ons in dienst? Dan vindt voor de duur van 1 jaar begeleiding plaats op het gebied van professionele ontwikkeling en cultuur door NewBees. Ook krijg je Nederlandse taaltraining. Nieuwsgierig? Bezoek dan de website van Refugee Talent Hub voor meer informatie.

 

De Refugee Talent Hub en Newbees

Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met als doel een betaalde baan. Hun droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten, en vluchtelingen dus gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt. Daar sluiten wij als Achmea helemaal bij aan. Daarom is Achmea partner van Refugee Talent Hub.

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. Zij geloven namelijk in een inclusieve samenleving waar gelijkwaardigheid centraal staat. En waar ruimte is voor het benutten van talent, ongeacht waar je vandaan komt. Hun aanpak is een unieke combinatie van persoonlijke begeleiding op de werkvloer en praktijkervaring om de landing in de nieuwe organisatie goed te laten verlopen.

 

Het begeleidingstraject

Een groep van 6 tot 8 nieuwkomers gaat aan de slag bij Achmea, op diverse IT-afdelingen. De geselecteerde kandidaten starten gelijktijdig en worden als groep begeleid door intervisiesessies, jobcoaching en taalondersteuning. Dit traject duurt 1 jaar. Iedere nieuwkomer krijgt een buddy toegewezen, meestal uit het team zelf. De buddy begeleidt de nieuwkomer inhoudelijk en maakt hem of haar wegwijs binnen Achmea. Om meer te snappen van elkaars cultuurverschillen en hoe je daarmee omgaat in de praktijk, organiseren we een aantal workshops. Hieraan nemen nieuwkomers, leidinggevenden en buddies samen deel.

 

Profiel

Heb je interesse? Check of je voldoet aan de onderstaande criteria:

  • Je hebt een verblijfstatus
  • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau (gericht op bijv: data science, data analytics, econometrie, artificial intelligence, software engineering)
  • Je spreekt Nederlands op B1 niveau of hoger
  • Je leert graag en maakt tijd vrij voor aanvullende (taal-)begeleiding.

 

Vragen?

Ben je enthousiast geworden over Het Nieuwkomerstraject IT maar heb je nog een vraag of ben je benieuwd naar ervaringen? Onze collega’s Mehmet en Manal vertellen je graag meer. Dit kan gemakkelijk via de mail. Mehmet en Manal maken deel uit van het Nieuwkomerstraject dat is gestart in 2021.

Manal Khalifa                                                                     Mehmet A. Akturk
infrastructuur specialist bij Achmea                           Conversational AI Specialist bij Achmea
Manal.khalifa@achmea.nl                                               Mehmet.akturk@achmea.nl

Manal-Khalifa                                                           Mehmet-Akturk

Refugee Talent Hub

Aanmelden voor het Nieuwkomerstraject IT


Word jij enthousiast van het bovenstaande en kun jij je vinden in het omschreven profiel? Meld je dan snel aan voor dit unieke traject!