Privacy statement

Achmea respecteert je privacy. We waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en doen er alles aan om je privacy te beschermen. Met dit privacy statement willen we je duidelijk maken waarom we bepaalde informatie verzamelen, hoe we je privacy beschermen, welke rechten je hebt en onder welke voorwaarden we informatie aan je verstrekken.
 
Binnen de Achmea Groep is Achmea B.V. de verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Als we je persoonsgegevens gebruiken, houden we ons aan de regels die hiervoor gelden, denk hierbij aan:

  • De Algemene Verordening Gegevensbescherming.
  • De Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.
  • De Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars.
  • Het Protocol Incidenten Waarschuwingssysteem Financiële Instellingen.
  • De Telecommunicatiewet.

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?
Voor onze job-alert vragen wij om je emailadres. Deze gebruiken we alleen om je onze job-alert toe te sturen. Als je bij ons solliciteert dan vragen wij om je gegevens. Wij kunnen je gegevens gebruiken:

  • om je sollicitatie te verwerken;
  • om statistisch en/of marktonderzoek te doen;
  • om je profiel goed te kunnen beoordelen en raadplegen daarbij soms publieke gegevens op internet;
  • om te kunnen voldoen aan de wet.

Welke gegevens gebruiken we?
We kunnen de volgende gegevens van jou gebruiken:

  • naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon, e-mailadres;
  • geboortedatum;

Welke gegevens wij vragen, verschilt per vacature. Wil je weten welke gegevens Achmea van jou heeft?
Stuur ons dan je e-mailadres. Je ontvangt dan van ons een bericht met nadere informatie.

Welke contactmomenten leggen wij vast?
Wij leggen veel van onze communicatie met je vast om je goed van dienst te kunnen zijn. Denk hierbij aan:

  • E-mails die wij naar elkaar sturen.
  • Chats via Sociale media en bijv WhatsApp.
  • Wat je op onze websites doet en bekijkt.

Hoe zorgen wij dat jouw gegevens veilig zijn bij ons?
Onze website en IT-systemen zijn goed beveiligd. En wij nemen steeds maatregelen om misbruik van je gegevens te voorkomen. Ook onze collega’s hebben duidelijke instructies gekregen hoe zij om moeten gaan met je persoonsgegevens.

Wij gebruiken cookies op onze website
Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij een bezoek aan onze website automatisch op je computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Er zijn verschillende soorten cookies. De data die wij verkrijgen via zogenaamde tracking cookies gebruiken wij om onze vacatures relevanter voor je te maken. Je leest er meer over in ons cookie statement (invoegen url).

 Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
We bewaren je gegevens zolang dit nodig is voor jouw sollicitatieproces. Als richtlijn gebruiken we de NVP-Sollicitatie code met gebruikelijke termijn van 1 maand na afloop van de sollicitatieprocedure.

Daarna krijg je van ons de keuze om je gegevens nog langer te laten bewaren. Bijvoorbeeld om andere vacatures aan je voor te kunnen stellen. Wil je niet dat wij langer je gegevens bewaren dan maken wij je gegevens anoniem. Wij verwijderen dan alle gegevens die naar jou verwijzen zodat de gegevens niet aan jou te koppelen zijn. Deze anonieme gegevens gebruiken wij voor onze statistieken.

Wat zijn jouw rechten?

Je mag jouw gegevens inzien, laten aanpassen of verwijderen
Dat mag je op ieder moment doen. Stuur ons dan je e-mailadres. Je ontvangt dan een bericht met nadere informatie. Wij zorgen ervoor dat je binnen 4 weken van ons een overzicht krijgt van jouw gegevens of een bevestiging van de verwijdering.

Je kunt (tijdelijk) bezwaar maken of je gegevens overdrage
Mocht je bijvoorbeeld geen job alert meer willen ontvangen dan staat in onze e-mails een link waarmee jij je kunt afmelden. Je kunt ons ook verzoeken om de door jouw verstrekte gegevens over te dragen aan een andere partij.

Je toestemming stoppen
Heb je aangegeven dat wij langer dan de gebruikelijke 4 weken je gegevens mogen bewaren? Dan mag jij je toestemming later weer stoppen. Wij gebruiken je gegevens vanaf dat moment niet meer.

Laat ons weten als je gebruik wilt maken van je rechten
Je stuurt ons hierover een e-mail of brief met een kopie van je legitimatie waarbij jij je pasfoto en BSN nummer zwart maakt. Of je gebruikt de kopieID app van het Ministerie van Economische Zaken.

Wat doe je als je een vraag, tip of klacht hebt?
Neem contact op met je recruiter of stuur een email naar Recruitment@achmea.nl. Je kunt ook contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van Achmea. Stuur dan een e-mail naar privacymanager@achmea.nl.

Vind je dat wij niet goed omgaan met je persoonsgegevens? Dan kun je een klacht sturen naar de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij kunnen dit privacy statement veranderen
Dat mag bijvoorbeeld als er iets verandert rond bedrijfsactiviteiten. Of als er iets verandert in de wet of rechtspraak. Op onze website vindt je altijd de laatste versie. Deze laatste versie is van 1 juni 2018.