Solliciteren

Sollicitatieprocedure

We willen je zo snel mogelijk contacten over jouw sollicitatie maar graag bekijken we jouw cv wel zorgvuldig. Daarom ontvang je binnen vijf werkdagen reactie op je sollicitatie. Is er een match? Dan nodigen we je uit voor een online assessment en een of meerdere gesprekken. De volgorde en samenstelling van deze onderdelen kunnen overigens per vacature en contractvorm verschillen. Daarom vind je in de vacaturetekst meer uitleg.

Het assessment biedt inzicht in je persoonlijkheid, in je cognitieve vaardigheden (in hoeverre ben je in staat snel kennis en informatie op te nemen en te verwerken) en of we met elkaar een goed team vormen. Kort na het maken van het assessment ontvang je een rapportage met punten waarop je jezelf nog kunt versterken. Dat heb je hoe dan ook al binnen.

Het eerste kennismakingsgesprek voer je in principe met je toekomstige leidinggevende. Zo snel mogelijk daarna contacten we je over welk gevoel jij hebt gekregen en of we het allebei zien zitten om met elkaar door te gaan. Zo ja, dan volgt er meestal een vervolggesprek of een vervolgassessment. Sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking, krijgen bij ons bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Daarnaast is een Pre-employment Screening (PES) vast onderdeel van de selectie. In het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft) zijn wij namelijk verplicht om te checken of je bijvoorbeeld nooit bank- en verzekeringsfraude hebt gepleegd; uiteraard houden we ons daarbij aan de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Diversiteit is bij ons heel gewoon, maar één overtuiging bindt ons allemaal: binnen Achmea staat het klantbelang centraal. Dat betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden waar de klant nu en in de toekomst ook echt iets aan heeft. Dat is de rode draad in je werk, ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Als maatschappelijk betrokken organisatie hebben we naast aandacht voor onze klanten, ook aandacht voor jou. Voor je ontwikkeling, vitaliteit en werk-privébalans. Zo geven we je de vrijheid waar en wanneer je werkt, op kantoor of vanuit huis. Een omgeving waarin jij jezelf kan zijn en kan groeien. Waarin ruimte  is voor diversiteit, waarin iedereen zich thuis voelt, gebaseerd op integriteit en respect. Samen zijn wij de toekomst een stap voor.