Nieuws
Hoe yoga Wendy helpt om alle ballen hoog te houden
21-06-2019 | 12:39
Wendy Meijer-de Korte

Vandaag. 21 juni, is het internationale Yogadag. Collega Wendy Meijer-de Korte (Corporate Communicatie Expert bij Achmea) is fervent yoga liefhebster. Naast haar baan bij Achmea is Wendy ook Yoga-docent. In 2017 rondde zij haar studie af en tegenwoordig wringt Wendy zich meerdere keren per week voor een groep in allerlei ingewikkelde origami figuren. In haar blog vertelt Wendy hoe zij yogadocent werd én wat yoga haar brengt. 

In januari 2017 startte ik met een 300- urige opleiding tot yogadocent. Tegen beter weter in , ik zat in een hele pittige periode van mijn leven.  Als je me een beetje kent dan is  yoga nu niet gelijk het eerste is wat je bij mij verwacht. Ik heb nogal veel energie en tot 2017 bestond ik vooral uit chaos.
Daarbij voel ik me altijd erg betrokken bij alles waar ik mee bezig ben en ervaar ik grote verantwoordelijkheid. En onder druk kruip ik in mezelf en ‘regel ik  het ook allemaal wel zelf’.

Het duurde dan ook even voordat ik aan mijn collega’s durfde te vertellen dat ik deze opleiding al een paar maanden volgde. Vragen als: ‘maar wil je dan ook echt juf worden?’ ‘En wat ga je ermee doen?’ volgden.  Ik wist het allemaal nog niet. Maar inmiddels weet ik het wel. Ik ben en Communicatiespecialist en yogadocent en het bevalt me prima!

Hoe combineer ik alles in het dagelijks leven?

Eerlijk is eerlijk. Dat was een zoektocht. Zo eentje met vallen en opstaan. Je hoofd stoten en opnieuw proberen. Ik werk 36 uur bij Achmea en geef 8 uur yoga bij 4 verschillende yogastudio’s en sportscholen. Tel daar een druk gezin bij op inclusief partner die vaak afwezig is door werk.
Klinkt niet echt als zen en balans toch?

Je hoofd is het moeilijkste lichaamsdeel om aan te passen

Yoga is  niet bedoeld  om je in allerlei origami figuren te kunnen vouwen of om leniger te worden.
Je kan planken als  dolle of op je hoofd staan? Fantastisch… maar daar gaat het niet om.  Yoga leert je te luisteren naar je lichaam , de mogelijkheden daarvan te ontdekken en jouw grenzen te respecteren. Wanneer je in je lichaam bent kan je niet in je hoofd zitten.   Dat hoofd is meer dan eens het struikelblok. Niet alleen tijdens yoga maar ook in je dagelijks leven en werk. Die heupen worden echt soepeler naarmate je yoga beoefent, je wordt sterker en er komt een dag dat je vingers de grond raken als je vooroverbuigt!
Maar dat hoofd.. je gedachtes leren te beheersen ze los te laten en niet de controle over jou te laten hebben dat is voor mij het allermooiste maar ook het aller moeilijkst.

Yoga is er elke dag

Door yoga heb ik geleerd om vanuit mildheid te reageren naar mezelf wanneer ‘iets ‘ niet lukt maar ook wanneer een situatie me teveel dreigt te worden. Gedachtes als : ‘het gaat me allemaal niet lukken’ ‘het is teveel…’ Neem een pauze, ga even uit het moment haal adem en probeer het op een andere manier. Je kan 10 keer er niks van bakken er is altijd een optie, een keuze om die 11e keer – wat je ook tegenkomt-  weer aan te gaan. En wanneer je dit met geduld  en discipline op je yogamat doet lukt het je ook van de mat af. Echt yoga begint pas zodra je de mat afstapt. Die pauzes, even uit het moment gaan, mezelf even terugtrekken, ik doe dit ook in mijn werk en dat valt mijn collega’s ook weleens op.  Lukt het altijd? Welnee…  niets is menselijker. Dan ben ik blij dat ik een dag doorkom zonder al teveel chaos.

#daaromwerkikbijachmea

Door iedere dag fysiek  yoga te beoefenen pluk ik er mentaal ook dagelijks de vruchten van. En dankzij de vrijheid die ik  krijg bij Achmea bijvoorbeeld;   de mogelijkheid  iedere woensdagochtend mijn dag te starten met het geven van een yogales, kan ik iedere dag doen waar ik van houd: werken bij Corporate Communicatie en yoga geven.

Enne.. mijn collega’s doen af en toe al met mij mee.  Tijdens een teamdag bijvoorbeeld of door me te helpen met een yogales op de afdeling geven. Dit moest op video in verband met een examenopdracht. Toppers..Dikke namasté!

Wendy