Finance, Management
Kom naar de inhousedag en vind je weg in de jungle van de arbeidsmarkt
23-10-2018 | 11:48
Fleur Abbenhuis

Toen ik afgelopen februari mijn master Corporate Communication afrondde, vond ik het lastig om een pad te vinden in de jungle van de arbeidsmarkt. Een probleem waar veel huidige studenten op stuiten; wat kan ik precies en wat vind ik echt leuk om te doen? Dat komt bekend voor hé…
Ik besloot om mij niet te richten op alle banen die er waren, maar om te onderzoeken waar ik zelf behoefte aan had. Dat ik niet precies wist wat ik wilde doen, was duidelijk. Wel heb ik altijd ambitie gehad om een leidinggevende rol te vervullen en had ik een sterke wens om bezig te zijn met maatschappelijke onderwerpen. Een management traineeship leek mij hiervoor de uitgelezen kans. Ik hoor het je denken: waarom Achmea? Is dat niet stoffig en saai? Dat scepticisme had ik zelf in het begin ook. De reden waarom ik een half jaar geleden naar de Inhousedag ben gekomen was puur om te kijken of mijn voorgevoelens terecht waren. Verward ging ik weer naar huis, ik vond namelijk de dag erg leuk. Mijn beeld van een verzekeringsmaatschappij als Achmea was 180° gedraaid.

Inmiddels ben ik begonnen als Management Trainee bij Zilveren Kruis voor mijn eerste opdracht. Er wordt gedacht vanuit de mens en de klant; die staat centraal. Mooi vind ik dat. Achmea stimuleert ontzettend de ontwikkeling van haar medewerkers en dat is te zien in de kwaliteit van het persoonlijke ontwikkelprogramma. Ik krijg veel verantwoordelijkheid in mijn opdracht, kan echt mijn eigen ding doen. Wat ik bijzonder vind is dat er een veilige cultuur heerst waarin ik fouten mag maken. Daar leren we immers het meeste van. Mijn collega’s zou ik omschrijven als vriendelijk, tolerant en nuchter. Mijn werkomgeving als gezond, uitdagend en flexibel. Hierdoor kan ik op werk echt mijzelf zijn, dat vind ik belangrijk. Werken moet voor mij leuk zijn en je in staat stellen om beter te worden in wat je doet. Dat is iets wat Achmea, in mijn ervaring, waar maakt. Ook benieuwd? Meld je dan aan voor de Achmea Inhousedag.