Nieuws
Als ik àlle anderen soms vreemd vind reageren, dan denk ik zelf misschien wel anders…
02-04-2019 | 11:57
Wendy Haanschoten

Vandaag, 2 april, is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. Deze dag is in het leven geroepen om meer begrip voor autisme te krijgen. De meeste mensen kennen alleen de stereotype gevallen van autisme, zoals die in de media getoond worden. Maar… Autisme Werkt! Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen én voegen waarde toe aan een organisatie. Wendy Haanschoten is Adviserend Apotheker bij Zilveren Kruis én is Autisme Ambassadeur bij Achmea. In haar blog vertelt Wendy haar verhaal over werken met Autisme.

Op een gegeven moment merkte ik op dat ik andere mensen steeds vaker vreemd vond reageren. Ik vond ze onlogisch en snapte niet zo goed waarom zij mij niet begrepen. Toen schoot het door mijn hoofd; als ik alle anderen vreemd vind reageren, dan denk ik zelf misschien wel anders. Ik typte een aantal van mijn ‘symptomen’ in op Google en kwam op een website over autisme terecht. Ter bevestiging vulde ik een online vragenlijst in. Ik scoorde verrassend hoog en besloot een afspraak bij mijn huisarts te maken. Na doorverwijzing volgde in 2014 de diagnose Asperger (Autisme Spectrum Stoornis). Toen ik de diagnose kreeg dacht ik eerst; Yes! Ik had gelijk. Daarna kwam het besef. Mijn vermoeden was juist. Die ànderen reageren niet vreemd, ìk denk anders…

Als je iets uitspreekt is het pas ‘echt’

Op mijn toenmalige werk besloot ik om niets te zeggen, want als je iets uitspreekt, dan is het pas ‘echt’. In mijn privé omgeving deelde ik het nieuws wel. Zij kennen mij allemaal beter en houden van mij zoals ik ben. Daar reageerde iedereen heel erg lief. Mijn vriendinnen zeiden allemaal: “je bent nog steeds gewoon Wendy.” Dat deed mij ontzettend goed!

Het Autistisch spectrum is heel breed en heeft betrekking op de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Geen enkel persoon met autisme is hetzelfde, het brede spectrum in combinatie met persoonlijke eigenschappen pakt voor iedereen anders uit. Veel mensen kennen alleen de ‘stereotype’ kant van het Autistisch spectrum. Ik schrijf deze blog omdat ik vind dat er ook aandacht geschonken mag worden aan de ‘positieve’ kant van het spectrum. Mijn vorm van autisme kent veel voordelen; ik kan verrassend snel denken, kan heel snel complexe verbanden leggen en niet voor de hand liggende informatie opzoeken.

In 2016 vond ik een vacature bij Zilveren Kruis die precies overeenkwam met mijn kerntalenten. Toen ik de vacaturetekst las dacht ik verheugd: ‘Ze zoeken mij!’. Ik schreef op de vacature en kreeg uiteindelijk de baan. Tijdens de procedure heb ik niets over mijn autisme verteld.

Hoe vind je gelijkgestemden?

Ik was twee maanden in dienst bij Zilveren Kruis en zag een berichtje voorbij komen; schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Autisme Ambassade van Achmea. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zag er naar uit om gelijkgestemden te vinden. Ik ontving één nieuwsbrief en hoorde daarna een hele tijd niets. In de nieuwsbrief van voorjaar 2018 stond een oproep van Guido Mackenbach (SAP Pakketspecialist bij Achmea), die een mede-ambassadeur zocht voor de Autisme Ambassade van Achmea. Ik stuurde Guido een mail met enkele vragen over de functie en belasting.

Op basis van het antwoord van Guido besloot ik ook Autisme Ambassadeur te worden. Ik heb even getwijfeld want ik vond het wel spannend. Het ambassadeurschap zorgt er immers voor dat ik openlijk voor mijn diagnose uit moet komen. De motivatie voor mijn ambassadeurschap? Je hoort en vindt vooral verhalen over mensen in een ander gedeelte van het spectrum. Er zijn veel hogeropgeleide mensen met autisme die prima functioneren, maar juist dat hoor je minder vaak. Als ik óók niet naar buiten zou treden, hoe kan ik dan verwachten dat andere goed functionerende mensen met autisme dat wel zouden doen? Daarnaast was ik nog steeds op zoek naar gelijkgestemden. Ik besloot Autisme Ambassadeur te worden en volgde een opleiding tot bij Vanuit Autisme bekeken.

Vanuit Autisme bekeken

Tijdens de opleiding leerde ik dat autisme bespreekbaar maken op je werk heel belangrijk kan zijn. Dat is precies wat autisme ambassadeurs doen. Ze laten zien wat autisme inhoudt en maken de omgang met mensen met autisme gewoner. Het resultaat: meer begrip en een betere werksfeer.

Organisaties weten vaak niet dat ze werknemers met autisme in dienst hebben. Voor mensen met autisme zorgt het verbergen ervan vaak voor stress en onbegrip van collega’s. Door openheid over autisme ontstaat er meer bewustwording over de betekenis van diversiteit én ontstaat er ruimte voor praktische aanpassingen en afspraken. In een prettige werkomgeving kunnen mensen met autisme optimaal functioneren en daar hebben ook werknemers zónder autisme baat bij.

De Autisme Ambassade is een netwerk van autisme ambassadeurs: gerespecteerde, gewone collega’s die in een grote organisatie werken én autisme hebben. Hun zichtbaarheid en openheid zorgt voor realistische beeldvorming over autisme en maakt ook andere (onzichtbare) verschillen tussen mensen bespreekbaar.

De allerbelangrijkste boodschap

Zoals in de intro van mijn blog vermeld staat; autisme is nog relatief onbekend of er wordt veelal de stereotype kant van het spectrum belicht. Er zijn echter veel hogeropgeleide mensen die met autisme prima functioneren. Voordat ik mijn diagnose deelde werden mijn kwaliteiten én ontwikkelpunten door mijn leidinggevende letterlijk herkend en benoemd. Toen ik mijn beoordeling thuis liet lezen zei mijn zoon ; “Mam, dit zijn écht kwaliteiten van een autist. En daar mag je best trots op zijn!”

Het is niet verplicht om je diagnose te delen en een werkgever mag er niet naar vragen. Maar voor mensen met autisme is het wel belangrijk om aan te geven wat ze nodig hebben om goed te functioneren.

Het is mijn doel om draagvlak en openheid voor autisme binnen onze organisatie te creëren en te laten zien dat er hoog opgeleide mensen met autisme zijn, die prima functioneren. Dat is waarom ik als Autisme Ambassadeur Achmea op Wereld Autisme Dag een bijeenkomst organiseer en daar een interactieve presentatie geef over werken met autisme in het congrescentrum in Zeist. Er zijn 45 aanmeldingen waaronder HR-adviseurs, leidinggevenden én mensen met autisme die er al dan niet open over zijn. Ik wil de taboes graag doorbreken en de positieve kanten belichten. Ik vind het best een beetje spannend maar houd mijn doel voor ogen: laten zien dat autisme Werkt!

Tot slot een quote die ik graag mee wil geven:

“Autisme, dat betekent dat iedereen om je heen een stoornis heeft. Mensen zeggen dingen die ze niet menen, vinden structuur onbelangrijk, ze kunnen niet hyperfocussen op enkele belangrijke onderwerpen, hebben een onbetrouwbaar geheugen en ze geven vreemde hints. En waarom ik dan toch degene met een diagnose ben? Omdat die anderen ver in de meerderheid zijn.”

 

Heb je vragen over werken met autisme bij Achmea of wil jij jouw verhaal met ons delen? De Autisme Ambassade Achmea staat voor je klaar!