Vakgebied

Finance

Bekijk de vacatures

Finance

Achmea is de grootste schade- en zorgverzekeraar van Nederland. Het is dus logisch dat er voor onze financieel specialisten veel uitdagingen liggen. We hebben veel verschillende producten in huis, van levensverzekeringen tot beleggingsfondsen. De maatschappelijke impact maakt het werk als financeprofessional interessant. Calculaties voor zorgpremies van miljoenen Nederlanders hebben invloed op veel stakeholders binnen én buiten Achmea. Als verzekeraar innoveren we op alle mogelijke manieren. En dat heeft impact op het werk van onze financeafdeling. De inzet van drones om schades vast te stellen vraagt van onze financieel specialisten een wendbare houding. Die is nodig om onze klanten steeds beter en vooral sneller van dienst te kunnen zijn.

Een ander voorbeeld is het inschatten van de zorgkosten voor het komende jaar. Je praat dan over een bedrag van rond de 13 miljard euro. Met deze enorme bedragen is het van groot belang dat er een zo concreet mogelijke schatting op tafel komt. Met deze kennis bouwen we aan een organisatie die betrouwbaar is en maatschappelijk verantwoord met klanten omgaat. Ook ligt er een uitdaging om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen in een snelgroeiende markt. Met een goed rendement aan de ene kant en tevreden klanten aan de andere kant. Met een visie plannen uitdenken voor de lange termijn en daar vervolgens naar handelen.

Achmea is meer dan een schade- en zorgverzekeraar. Dat maakt werken bij Achmea nog interessanter. Je hebt vast al eens gehoord van de holding Achmea Investment Management. Want met ruim 100 miljard aan activa in beheer en ruim 200 medewerkers is Achmea Investment Management een echte topspeler in de institutionele beleggingsmarkt. En dat is nog niet alles. We staan namelijk ook in de top 3 van meest maatschappelijk verantwoorde pensioenfondsen én we hebben toegang tot wereldwijde beleggingsspecialisten. En wat dacht je van Syntrus Achmea Real Estate & Finance? Al 50 jaar vermogensbeheerder in vastgoed en hypotheken voor institutionele beleggers. Met 400 collega’s financieren, ontwikkelen en beleggen wij in vastgoed en hypotheken. In totaal beheren we 20,3 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Dus of je hart nu ligt bij vermogensbeheer, zorg, schade of bank: bij Achmea maak je je ambities waar.

 

Interactieve video

Hoe voorspel je de kosten van een hagelbui en hoeveel mag ouder worden kosten? Vragen waar onze finance professionals zich dagelijks mee bezig houden. Bekijk de verhalen vanuit verschillende functies in de video hiernaast.

Even Kennismaken

Samen werken binnen Accounting & Financial Reporting


Prem Mancham vertelt over de geldstromen binnen Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Zijn team is op dit moment bezig om te kijken of het werk dat zij doen in de toekomst kan worden overgenomen door robotisering. Wil jij hieraan mee werken?
Werken bij Achmea

Maak kennis met onze recruiters

Miranda van Zijl

+31622867990